Hos Dansk Varme er vi førende indenfor rådgivning om – og installation af – energibesparende og miljøvenlige varmepumpeløsninger til opvarmning af nordiske huse. Derfor har vi lavet en omfattende varmepumpeguide til at hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning for din bolig.

Varmepumper er en effektiv og bæredygtig løsning til at opvarme og køle boliger. De udnytter energi fra luft, jord eller vand til at producere varme, og er derfor mere energieffektive end traditionelle opvarmningsmetoder som f.eks. oliefyr og gasfyr. Men det kan være svært at vælge den rigtige varmepumpe til dit hjem, da der er mange faktorer at overveje, såsom størrelsen på dit hjem, dit varmebehov, dit budget og miljøet omkring din bolig.

På denne side giver vi dig al den nødvendige viden til at træffe den rigtige beslutning. Guiden er fyldt med brugbare oplysninger, som vil hjælpe dig med at forstå, hvordan varmepumper fungerer, og hvilke faktorer du skal tage i betragtning, når du vælger den rigtige varmepumpe til dit hjem. Derudover giver guiden en oversigt over de forskellige typer af varmepumper, deres fordele og ulemper, og hvordan du kan vedligeholde og optimere din varmepumpe for at sikre den optimale ydelse og levetid.

Hos Dansk Varme kan vi også hjælpe dig med at finde den rigtige varmepumpe til dit hjem. Vores erfarne team vil kunne guide dig gennem hele processen, lige fra valg af den rigtige varmepumpe til installation og vedligeholdelse.

Hvad er en varmepumpe, og hvordan fungerer den?

Grundlæggende kan man sige, at der findes tre forskellige typer varmepumper. Fælles for dem alle er, at de omdanner den energi, der allerede findes i luften eller jorden, så den kan anvendes til opvarmning af boligen og det varme vand. Generelt giver varmepumper store energibesparelser, og der kan være rigtig mange penge at spare ved at erstatte f.eks. gas-, olie- eller elvarme med en varmepumpe.

Ecodan-Silent
Luft til luft-varmepumpen

Luft til luft-varmepumpen

Hvis man har brug for at opvarme et sommerhus eller at have lidt ekstra opvarmning til store rum, er en luft til luft-varmepumpe det helt rigtige valg. Det er bare vigtigt at vide, at den ikke kan anvendes til opvarmning af brugsvand.

I forhold til elementer består varmepumpen af en udedel, som sættes langs huset, samt en indedel, som monteres på væggen. Udedelen transformerer luftens kinetiske energi, så indedelen kan anvende denne til at opvarme boligen – helt konkret ved at pumpe varm luft ud i rummene.

Hvis man har brug for at opvarme et sommerhus eller at have lidt ekstra opvarmning til store rum, er en luft til luft-varmepumpe det helt rigtige valg. Det er bare vigtigt at vide, at den ikke kan anvendes til opvarmning af brugsvand.

I forhold til elementer består varmepumpen af en udedel, som sættes langs huset, samt en indedel, som monteres på væggen. Udedelen transformerer luftens kinetiske energi, så indedelen kan anvende denne til at opvarme boligen – helt konkret ved at pumpe varm luft ud i rummene.

Luft til vand-varmepumpen

En luft til vand-varmepumpe bruges til opvarmning af både boligen og det varme vand, og udskifter man sit olie- eller gasfyr med en luft til vand-varmepumpe, vil det give store besparelser på varmeregningen.

Luft til vand-varmepumpen kobles under installationen sammen med boligens eksisterende radiatorer eller gulvvarme, og selve pumpeanlægget består af en udedel og en indedel. 

En luft til vand-varmepumpe fungerer ved at hente varme fra luften udenfor og overføre den til vandet i dit varmesystem. Dette sker ved hjælp af en kompressor, som komprimerer og udvider kølemidlet, der cirkulerer i varmepumpen. Når kølemidlet komprimeres, stiger temperaturen, og når det udvider, falder temperaturen. Denne proces skaber varme, som overføres til vandet i dit varmesystem.

En luft til vand-varmepumpe kan også køle dit hjem i varme sommermåneder. Varmepumpen kan nemlig også fungere som aircondition ved at trække varmen ud af dit hjem og overføre den til den omgivende luft udenfor.

Luft til vand-varmepumpen er ekstremt effektiv, kan fungere ved lave temperaturer (helt ned til minus 20 grader) og giver ofte en energibesparelse på 60-70%. Denne høje energibesparelse gør, at varmepumpen typisk er tilbagebetalt i løbet af 6-8 år – og ved en finansiering vil den energibesparelsen typisk kunne dække det månedlige afdrag.

Hvis du gerne vil kende den præcise månedlige energibesparelse, kan du tage en snak med din installatør, som kan udregne den for dig. I det hele taget er det vigtigt at tage en grundig snak med installatøren, så der tages højde for alle detaljer inden installationen.

lÆS MERE OM LUFT/VAND
Dansk varme - Bosch varmepumpe - Bosch luft til vand varmepumpe - Varmepumpe service - Varmepumpeservice - Afslappet kvinde

Jordvarmepumpen

En jordvarmepumpe udnytter, som navnet antyder, jordens varme, som den henter fra ca. 1 meters dybde, hvor der altid er mellem 5-10 grader, selv i årets koldeste måneder.

Af de tre typer varmepumper er jordvarmepumpen den mest effektive til opvarmning af bolig og vand, og samtidigt er det også den pumpe, der giver den største energibesparelse. Faktisk giver jordvarmen typisk en energibesparelse på 70-80% i forhold til olie- og gasfyr.

Jordvarmepumpen er en velkendt teknologi, og blandt fordelene er, at den er kompakt og praktisk talt lydløs.

Under installationen kobles jordvarmepumpen sammen med eksisterende radiatorer eller gulvvarme. Efter installationen kommer hele din opvarmning fra jorden, og af den årsag vil en jordvarmepumpe kræve en del plads – ca. 300 m2 have vil der skulle til for at kunne opvarme et gennemsnitligt hus.

Inden man vælger en jordvarmepumpe, er det en god ide at tage en grundig snak med installatøren om placeringen af jordslangerne i haven, da der fra bolig til bolig kan være forskel på, om det vil være bedst at benytte et vandret nedfræset slangesystem eller en lodret boring. Installatøren vil også kunne gennemgå det allerede eksisterende varmekredsløb for at sikre, at jordvarmepumpen tilpasses til dette.

Hvilke fordele og ulemper er der ved en luft til vand-varmepumpe?

En luft til vand-varmepumpe har mange fordele i forhold til traditionelle opvarmningsmetoder. Den er meget energieffektiv og kan spare dig for store summer på din varmeregning. Det skyldes, at varmepumpen trækker varme ud af den omgivende luft og omdanner den til varmt vand, som kan bruges til opvarmning og varmt vand i dit hjem.

En anden fordel er, at varmepumpen kan bruges til at køle dit hjem i sommermånederne, hvilket kan være en stor fordel i Danmark, hvor sommermånederne også kan blive meget varme. Dette kan også spare dig for energi og omkostninger ved brug af aircondition.

Ulempen ved en luft til vand-varmepumpe er, at udgiften til installering er forholdvis stor, men denne investering tjener dig hurtigt sig selv hjem. Herudover er det vigtigt at give varmepumpen det lovpligtige årlige servicetjek for at sikre optimal ydeevne og levetid. Men disse ulemper kan opvejes af de langsigtede besparelser og fordele ved at have en energieffektiv opvarmningsløsning.

Familie - børn leger på gulvet

Din anmodning er blevet sendt, vi vender snart tilbage til dig x

Spar 60% på din varmeregning

  • Vi vejleder dig fra start til slut
  • Installation og oprydning - på 1 dag
  • Mulighed for energitilskud
  • Investeringen er tjent hjem på 4-6 år
mapbox
Opført
Opvarmet areal M2
Varmekilde
Skift til varmepumpe - effektiv og billig opvarmning

Se, hvad du kan spare på varmeregningen

Indtast din adresse og se din besparelse med det samme, gratis og uforpligtende:

Få overblik over, hvilke modeller der passer til dine behov - og se, hvornår de har tjent sig selv hjem igen

Skriv dig op til at få et uforpligtende tilbud. Så kontakter vi dig og vejleder dig i det hele. Fuldstændig uforpligtende.

Tak for din henvendelse. Vi ringer til dig snarest for at tale om en varmepumpeløsning til din bolig.

Fremragende

online anmeldelser.

Dine data bliver behandlet fortroligt og bliver ikke delt med tredjepart. Læs mere i vores privatlivspolitik

Dansk varme - Varmepumper - Mitsubishi varmepumpe - VE godkendt varmepumper
Hos Dansk Varme er vi VE-godkendte
Kvalitetsgodkendt af Tekniq Kvalitet

Overvejelser, før du vælger din varmepumpe

Hvis du leder efter en mere energieffektiv og miljøvenlig måde at opvarme dit hjem på, er en luft til vand-varmepumpe et godt valg at overveje. En luft til vand-varmepumpe bruger den omgivende luft til at producere varme, hvilket betyder, at den bruger mindre energi end traditionelle varmekilder, der bruger fossile brændstoffer som gas eller olie. Dette betyder, at du kan reducere dit energiforbrug og spare penge på din varmeregning.

Hos Dansk Varme er vi specialiserede i luft til vand-varmepumper, og vores VE-godkendte teknikere kan hjælpe dig med at vælge den bedste varmepumpe til dit hjem. Vi tilbyder også et bredt udvalg af modeller fra førende producenter, og vores erfarne team kan rådgive dig om, hvilken varmepumpe der vil give dig den bedste ydelse og de største besparelser på lang sigt.

Inden du tager kontakt til os, kan du med fordel overveje følgende:

  • Har boligen gulvvarme eller radiatorer?
  • Hvor mange m2 skal der opvarmes?
  • Hvor skal varmepumpen placeres? Hvis den er synlig, har designet også betydning for valget.
  • Tager familien typisk korte eller lange bade? Måske er der endda et badekar, der skal fyldes op engang imellem?
  • Skal varmepumpen kunne overvåges og betjenes online via smartphone?
  • Kan udedelen stå tæt på huset, uden at det generer?
  • Hvordan ser fremtiden ud? Bliver familien måske forøget? Skal der laves et ekstra badeværelse? Er der ting, som i fremtiden vil ændre behovet for vand og varme, som der skal tages højde for?
Dansk Varme ApS - Mand overvejer
Tilbehør til din varmepumpe

Tilbehør

Køber du en varmepumpe fra Mitsubishi, er der mulighed for at vælge tilbehør, så anlægget bedst muligt tilpasses til din families adfærd og behov. Skal varmepumpen eksempelvis installeres i et sommerhus, vil det være oplagt at tilvælge et MelCloud WiFi-modul, som giver mulighed for at styre varmepumpen via en APP. På den måde kan du altid sørge for, at sommerhuset er opvarmet og klar, når ferien begynder, uden at skulle bruge mange penge på at holde det opvarmet i lange perioder mellem ferierne.

Alt efter hvilken type varmepumpe du beslutter dig for, kan der vælges mellem forskelligt tilbehør. Det kan du læse mere om på Dansk varmes hjemmeside.

Derfor er det vigtigt at vælge en VE-godkendt varmepumpeinstallatør

Hvis du overvejer at installere en luft-til-vand varmepumpe i dit hjem, så er det vigtigt at vælge en VE-godkendt varmepumpeinstallatør. Der er mange fordele ved at vælge en godkendt installatør, og en af de vigtigste er, at det kan hjælpe dig med at sikre, at din varmepumpeinstallation lever op til alle de nødvendige standarder og regler.

En VE-godkendt varmepumpeinstallatør er en professionel, der er trænet og certificeret af Energistyrelsen til at installere varmepumper og udføre andre opgaver inden for varmepumpeinstallationer. De har den nødvendige viden og ekspertise til at installere varmepumper på en måde, der er sikker og effektiv, og som også overholder alle de nødvendige regler og standarder.

En af de største fordele ved at vælge en VE-godkendt varmepumpeinstallatør er, at du kan være sikker på, at din varmepumpeinstallation er af høj kvalitet og opfylder alle de nødvendige standarder og krav. Dette kan give dig en stor tryghed og sikkerhed i dit hjem, og du kan også være sikker på, at din varmepumpe vil fungere optimalt og være energieffektiv.

En anden fordel ved at vælge en VE-godkendt varmepumpeinstallatør er, at du kan være sikker på, at de har den nødvendige forsikring og ansvarsforsikring til at udføre installationen. Dette kan give dig en stor tryghed og sikkerhed i tilfælde af uheld eller skader under installationen eller efterfølgende drift.

En VE-godkendt varmepumpeinstallatør kan også hjælpe dig med at få adgang til de forskellige støtteordninger og tilskud, der er tilgængelige for varmepumpeinstallationer. Dette kan hjælpe dig med at reducere omkostningerne ved installationen og gøre det mere økonomisk overkommeligt for dig.

Endelig kan en VE-godkendt varmepumpeinstallatør give dig rådgivning og vejledning om valg af den rigtige varmepumpe til dit hjem, og hjælpe dig med at finde den mest energieffektive og økonomiske løsning til dine behov. De kan også hjælpe dig med at opretholde og vedligeholde din varmepumpe efter installationen, så den fortsat fungerer optimalt og har en lang levetid.

Sådan foregår installationen af en varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe er en effektiv måde at opvarme dit hjem på, samtidig med at du reducerer dit energiforbrug og CO2-udledning. Men hvordan fungerer installationen af en luft til vand-varmepumpe, og hvad skal du være opmærksom på?

Installationen af en luft til vand-varmepumpe er en relativt enkel proces, men det er vigtigt at få det gjort korrekt for at sikre optimal effektivitet og holdbarhed. Det er derfor en god idé at vælge en erfaren og VE-godkendt installatør, som Dansk Varme.

Allerede inden installationen har vi talt om – og vurderet – hvor det bedste sted at placere varmepumpen er. Det er normalt udenfor, og den skal være placeret på en jævn overflade og have god adgang til luft. Derfor er vi på selve installationsdagen helt klar til at installere den og tilslutte pumpen til det eksisterende varmesystem.

Det tager normalt én arbejdsdag.

Du kan læse alle trinene i processen her

Efter installationen vil installatøren teste systemet for at sikre, at det fungerer optimalt. Du vil også blive introduceret til, hvordan du betjener din nye varmepumpe, og hvordan du kan optimere dens effektivitet.

Lavere elafgift

Eftersom en varmepumpe kører på elektricitet, vil din bolig blive registreret som ’el-opvarmet’ – og da elvarmeafgiften er lavere end den almindelige elafgift, betyder det, at du opnår en ekstra økonomisk gevinst ved skiftet.

Har du gulvvarme?

Hvis din bolig har gulvvarme, vil en varmepumpe være det oplagte valg. Gulvvarme kræver nemlig en lavere fremløbstemperatur end radiatorer, og det betyder, at varmepumpen skal arbejde mindre for at varme huset op. Derved bliver varmeregningen mindre.

Varmepumpe og solceller – det perfekte par

Ønsker du at opnå en endnu større besparelse, kan du kombinere din varmepumpe med solceller. På den måde kan varmepumpen drives af den strøm, som solcellerne producerer, hvorved du opnår en endnu større økonomisk gevinst på energiforbruget.

Om Dansk Varme ApS

Dansk varme ApS tilbyder private og virksomheder energibesparende varmeløsninger. Vi har mange års erfaring med installation af varmepumper, og med mere end 2500 luft til luft-varmepumper og omkring 500 luft til vand-varmepumper installeret gennem årene har vi givet mange tusinder af danske familier og virksomheder miljøvenlige og energibesparende varmeløsninger.

Hos Dansk Varme fokuserer på løsningen fremfor produktet, og med kyndig rådgivning og efter nøje beregninger sikrer vi, at vores kunder får den største besparelse på varmeregningen og det bedste produkt på markedet.  Dette sikrer, at vores kunder de næste mange år har den laveste varmeregning og den største besparelse.

Hos Dansk Varme er vi specialiset i at tilbyde energieffektive og omkostningseffektive varmepumper til vores kunder. Vi kan tilbyde et bredt udvalg af modeller, der passer til forskellige behov og budgetter. Vores erfarne team vil kunne vejlede dig i forhold til hvilken varmepumpe der vil passe bedst til dit hjem og budget, og give dig en pris, der er konkurrencedygtig og fair.

Få et tilbud på en varmpumpe her

Dansk varme er kendetegnet ved:

  • Etableret i 2006
  • Seriøst arbejde
  • Kompetente håndværkere
  • Solid dansk virksomhed med en sund økonomi

Det kan vi hjælpe med:

  • Rådgivning og installation af energibesparende totalløsninger
  • Beregning af det offentlige tilskud til dit nye anlæg
  • Nedtagning af dit gamle varmeanlæg
  • Levering og installation af nyt anlæg
  • Udvidelse af el-tavle
  • Idriftsætning og instruktion
  • Oprydning
Familie - børn leger på gulvet

Din anmodning er blevet sendt, vi vender snart tilbage til dig x

Spar 60% på din varmeregning

  • Vi vejleder dig fra start til slut
  • Installation og oprydning - på 1 dag
  • Mulighed for energitilskud
  • Investeringen er tjent hjem på 4-6 år
mapbox
Opført
Opvarmet areal M2
Varmekilde
Skift til varmepumpe - effektiv og billig opvarmning

Se, hvad du kan spare på varmeregningen

Indtast din adresse og se din besparelse med det samme, gratis og uforpligtende:

Få overblik over, hvilke modeller der passer til dine behov - og se, hvornår de har tjent sig selv hjem igen

Skriv dig op til at få et uforpligtende tilbud. Så kontakter vi dig og vejleder dig i det hele. Fuldstændig uforpligtende.

Tak for din henvendelse. Vi ringer til dig snarest for at tale om en varmepumpeløsning til din bolig.

Fremragende

online anmeldelser.

Dine data bliver behandlet fortroligt og bliver ikke delt med tredjepart. Læs mere i vores privatlivspolitik

Dansk varme - Varmepumper - Mitsubishi varmepumpe - VE godkendt varmepumper
Hos Dansk Varme er vi VE-godkendte
Kvalitetsgodkendt af Tekniq Kvalitet

Garanti og service

Ved stort set alle varmepumper er der et lovkrav om årligt eftersyn, og hvis du har købt en varmepumpe hos Dansk Varme ApS, tilbyder vi både service og garanti på den. Det er fordelagtigt af flere årsager. Med et servicetjek sørger du for, at du får mest glæde af varmepumpen samtidig med, at du får den største besparelse på din varmeregning.

Inkluderet i serviceaftalen er også fem års garanti på varmepumpen samt ti års garanti på beholderen. Derfor er der alle gode grunde til at få lavet en serviceaftale hos Dansk varme.

Finansiering

For en del mennesker vil det måske umiddelbart føles som en stor udfordring at skulle finde penge i budgettet til en varmepumpe. Men det behøver det faktisk slet ikke at være, for med den store energibesparelse vil en varmepumpe i de fleste tilfælde kunne finansiere sig selv. Med andre ord vil energibesparelsen, som typisk ligger et sted mellem 50 og 80%, kunne dække afdraget på finansieringen.

Dansk Varme tilbyder i samarbejde med SparXpres en finansiering, så købet af din varmepumpe kan afdrages med en lav månedlig ydelse. Typisk vil varmepumpen være betalt helt af i løbet 6-10 år.