Hvorfor skifte til en varmepumpe?

Varmepumpe

Det er efterhånden almen viden, at der er store fordele at hente, hvis man skifter fra en traditionel opvarmningskilde til en varmepumpe. Mulighederne indenfor luft til vand-pumper og luft til luft-pumper er næsten uendelige, og der findes en god og driftsøkonomisk løsning til enhver bolig.

Der er markante økonomiske fordele ved at skifte fra et oliefyr eller et gasfyr over til en varmepumpe. Faktisk er den økonomiske gevinst så stor, at du i de fleste tilfælde har tjent investeringen hjem på forholdsvis kort tid.

 

Varmepumper i helårsbolig

I sommerhuse og kolonihavehuse har det længe været en populær løsning at få installeret en varmepumpe, men nu er det også en god og økonomisk løsning i helårsboliger. Og med de robuste løsninger, der netop er udviklet specielt til det nordiske klima, er der rigtig mange fordele ved dette.

Den kan bl.a. indstilles til at varme efter behov og med mindst mulig varmespild – og der findes smarte løsninger, hvorved man kan fjernstyre sin pumpe via mobiltelefonen eller dertil indrettede fjernbetjeninger.

Overvejer du at udskifte dit varmeanlæg eller skifte væk fra oliefyr eller elradiatorer, kan du med fordel overveje en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe.

Begge typer af varmepumper udvinder varme fra udendørsluften og bruger denne til at opvarme boligen En luft til luft varmepumpe opvarmer boligen ved at blæse varm luft ind i boligen, hvorimod en luft til vand varmepumpe opvarmer boligen ved hjælp af radiatorer og varmerør. Hertil kommer, at luft til vand pumpen også kan benyttes til at opvarme brugsvand.