Hvorfor skifte til en varmepumpe?

Det er efterhånden almen viden, at der er store fordele at hente, hvis du skifter fra en traditionel opvarmningskilde til en energieffektiv varmepumpe. Mulighederne indenfor luft til vand varmepumper og luft til luft varmepumper er næsten uendelige, hvorfor du vil kunne finde en god og driftsøkonomisk løsning til netop din bolig.

Der er markante økonomiske fordele ved at skifte fra el-opvarmning, et oliefyr eller et gasfyr til en varmepumpe. Faktisk er den økonomiske gevinst så stor, at du i de fleste tilfælde vil kunne tjene investeringen hjem på forholdsvis kort tid. Hos Dansk Varme er vi specialister i alt inden for varmepumpeanlæg, og der er mange gode grunde til at skifte til en varmepumpe i hjemmet.

luft til vand varmepumpe, Dansk Varme ApS, www.danskvarme.dk, Dansk varme, Varmepumper, Mitsubishi varmepumpe, Charlotte

Charlotte sparede 76% på sin varmeregning 

– og fik endelig varmen på første sal

Charlotte Mose fra Korsør valgte i 2018 at skifte sit gamle gasfyr ud med en Mitsubishi Ecodan Silent – SW75.

Dels for at spare penge, men også for at skåne miljøet.

Det viste sig at være en rigtig god beslutning.

Læs Charlottes historie her

4 gode grunde til at skifte til en varmepumpe

Store besparelser på din varmeregning

Den største årsag til at varmepumpen fortsat bliver mere og mere populær i Danmark er, at folk får en stor besparelse på deres varmeregning. En varmepumpe koster selvfølgelig penge, men den tjener sig selv ind igen i form af besparelser på regningen samt værdistigning i boligen.

En varmepumpe er en miljørigtig løsning

En anden vigtig faktor er, at en varmepumpe er en miljørigtig løsning. Det er grøn energi, og du er med til at bidrage til et bedre miljø. Derudover har nye varmepumper luftrensningssystemer, der kan reducere forekomsten af alle partikler, virusser, bakterier og pollen med helt op til 99%. Det er godt for alle, men især en fordel, hvis nogen i husstanden har allergi.

Du får støtte fra staten til en varmepumpe

Hvis du ønsker en varmepumpe, så sælger og monterer vi kun anlæg af højeste kvalitet hos Dansk Varme. Det er en god grund til at vælge os. En anden god grund er, at du får støtte til energibesparende boligprojekter. Det inkluderer blandt andet varmepumpen, som er miljøvenlig. Derfor skal du ikke betale hele anlægget selv.

Nye varmepumpeanlæg kan beskytte selv mod hård frost

Vinteren i Danmark kan være hård. Ældre varmepumpeanlæg kan have svært ved at varme boligen ordentligt op, når det fryser meget om vinteren. Anlæggene fra Dansk Varme er moderne og i topkvalitet, og derfor har de også en stor effektivitet selv ved hård frost. Vores anlæg bruger overskudsvarmen fra kompressoren til at forkorte afrimningen. Det betyder, at varmen stadig er intakt indenfor – også når det er frostgrader udenfor.

Så meget kan du spare med en varmepumpe

Varmepumpen udnytter el mere energieffektivt end andre varmekilder. For hver 1 kWh du forbruger med en varmepumpe, får du for mellem 4-5 kWh varme tilbage alt efter SCOP-værdien på varmepumpen. Det betyder, at for hver 1 kr. du bruger i el på varmepumpen, får du for 4-5 kr. varme. Til sammenligning med en elradiator, så får du med elvarme kun 1 kWh for hver 1 kWh du forbruger.
Udskifter du din elvarme med en energieffektiv varmepumpe, kan du derved opnå mellem 4.000 kr. – 10.000 kr. i årlige besparelser på dit varmeregnskab. Samtidig kan du, med udskiftning til en energivenlig varmepumpeløsning, opnå energitilskud og fradrag, når du skal købe og installere din varmepumpe.

Varmepumper i helårsbolig, sommerhuse og kolonihavehuse

I sommerhuse og kolonihavehuse har det længe været en populær løsning at få installeret en varmepumpe, men nu er det også en god og økonomisk løsning i helårsboliger. Og med de robuste løsninger, der netop er udviklet specielt til det nordiske klima, er der rigtig mange fordele ved at skifte til en varmepumpe.

Blandt andet kan du indstille en varmepumpe til at varme efter behov og med mindst muligt varmespild. Og der findes smarte løsninger, hvorved man kan fjernstyre sin pumpe via mobiltelefonen eller dertil indrettede fjernbetjeninger. Hvis du overvejer at udskifte dit nuværende varmeanlæg, oliefyr eller elradiatorer, kan du med fordel gå efter en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand varmepumpe.

Begge typer af varmepumper udvinder varme fra udendørsluften og bruger denne til at opvarme boligen. En luft til luft varmepumpe opvarmer boligen ved at blæse varm luft ind i boligen, hvorimod en luft til vand varmepumpe opvarmer boligen ved hjælp af radiatorer og varmerør. Hertil kommer, at luft til vand varmepumpen også kan benyttes til at opvarme brugsvand.

Dansk Varme ApS – din varmepumpeekspert

Hos Dansk Varme ApS får du altid kyndigt svar på dine henvendelser. Uanset om du ønsker at blive klogere på, hvorfor du bør investere i en varmepumpe, læse mere om førende varmepumpeproducenter såsom Panasonic, Daikin og Mitsubishi eller få et uforpligtende tilbud på en varmepumpe, er du mere end velkommen til at kontakte os på telefon 70 26 70 16.