Luft til luft vs. Luft til vand

Overvejer du at udskifte dit nuværende varmesystem med en varmepumpe, så får du uden tvivl en miljøvenlig og energibesparende løsning, som vil give dig store økonomiske besparelser. Alle boliger kan som udgangspunkt få stor nytte af en varmepumpeløsning, men hvilken varmepumpe du bør vælge, kommer helt an på, hvordan dit hus er opvarmet i dag, og hvilke behov du har for bl.a. opvarmning af hus, vand og klimaanlæg. Samtidig skal der tages højde for:

  1. Størrelsen af din bolig
  2. Hvor godt din bolig er isoleret
  3. De fysiske forhold omkring din bolig ift. valget af varmepumpens placering

Der er altså mange ting, der skal tages stilling til i processen med at finde den helt rette varmepumpe-løsning. I nedenstående vil vi derfor komme med en guide til, hvorfor du i visse tilfælde bør vælge en luft til luft varmepumpe og hvorfor du i andre tilfælde bør vælge en luft til vand varmepumpe.

 

HVORFOR VÆLGE EN VARMEPUMPE?

Dansk Varme ApS leverer udelukkende kundetilpassede løsninger.
Vi sikrer, at du både sparer penge og får den rigtige varmepumpe til dit hus.

Bliv klogere på dine muligheder for en varmepumpe luft til vand.

 

Læs også her om luft til vand varmepumpe.

– til helårshuse med gulvvarme, radiatorer, gas- eller oliefyr.

Her får du et overblik over, i hvilke tilfælde du bør vælge en luft til vand varmepumpe.

Du ønsker at udskifte dit oliefyr eller gasfyr

En luft til vand varmepumpe har brug for radiatorer og/eller varmerør, for at kunne fungere. Den er et ideelt valg, hvis du allerede har radiatorer eller gulvvarme i dit hus, og gerne vil udskifte dit oliefyr eller gasfyr med en varmepumpe. Har du gulvvarme, vil du muligvis opleve en endnu bedre udnyttelse af varmen.

Du ønsker energimæssige og miljømæssige besparelser

Skifter du fra et oliefyr, naturgasfyr eller elradiator, kan du spare op mod 60% på din varmeregning. Samtidig opnår du miljømæssige besparelser, da dit CO2-udslip også vil falde markant – med op til omkring 40%.

Du ønsker opvarmning af både hus og brugsvand

Med en luft til vand varmepumpe kan du få et integreret produkt, der både kan producere varmt brugsvand samt levere varme til radiatorer og gulvvarme.

Du ønsker en lang levetid og lave vedligeholdelsesomkostninger

Luft til vand varmepumpen er et selvkørende system, som ikke behøver påfyldning af brændstof. Som en ekstra fordel skal nævntes, at en luft til vand-varmepumpe i god kvalitet har en levetid på minimum 20 år og meget lave vedligeholdelsesomkostninger.

Du ønsker et produkt til et godt isoleret hus

Luft til vand varmepumpen har høj driftssikkerhed, brugervenlighed og så er den generelt mere effektiv end en luft til luft varmepumpe. Denne er dog ikke velegnet til dårligt isolerede ejendomme, hvorfor den anbefales til større boliger med, som er godt isolerede.

– til dig, der bruger elvarme eller brændeovn.

Her får du et overblik over, i hvilke tilfælde du bør vælge en luft til luft varmepumpe.

Du ønsker at udskifte eller supplere din elvarme eller brændeovn

Bliver din bolig i dag opvarmet med ren elvarme eller brændeovn, så er luft til luft vandpumpen en både miljøvenlig og økonomisk besparende opvarmningskilde, der kan bruges som supplement eller som den eneste opvarmningskilde i din bolig.

Du ønsker en varmepumpe til mindre boliger

Luft til luft-varmepumpen er designet til at opvarme mindre boliger, og er derfor velegnet til elvarmehuse, sommerhuse og kolonihavehuse. Desuden anvender mange også en luft til luft varmepumpe til deres værksted.

Du ønsker den billigste løsning

Med en luft til luft-varmepumpe får du en billigere løsning, end hvis du vælger en luft til vand varmepumpe. Stadigt opnår du en effektiv luftcirkulation, da luft til luft varmepumperne renser luften i din bolig, og skaber et bedre indeklima. Yderligere har du mulighed for at få en integreret løsning med aircondition, hvis dette ønskes.

Sådan fungerer en luft til vand-varmepumpe

I denne video viser vi – kort fortalt – hvordan en luft til vand-varmepumpe trækker varmen ud af luften for derefter at benytte den til opvarmning.

Har du brug for hjælp til at vælge den rette varmepumpe?

Som du kan se, er der mange ting, som er nødvendige have med i overvejelserne, når man skal finde ud af, hvilken type varmepumpe der er den bedste i ens bolig. Virker dette som en lidt uoverskuelig proces og har du derfor brug for hjælp til at træffe den rigtige beslutning, er du mere end velkommen til at kontakte os for nærmere professionel vejledning på telefon 70 26 70 16.

Du er også velkommen til at se tre forskellige muligheder for varmepumper til det store hus, det mellem hus og det mindre hus lige her.

Gratis uforpligtende tilbud!

Giv os gerne et kald på tlf.nr. 70 26 70 16 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Ja tak, jeg vil gerne have et uforpligtende tilbud