Sådan foregår en Varmepumpe installation

Dansk varme - Varmepumper - Varmepumpe montering og installation

Din nye varmepumpe bliver typisk installeret på en enkelt dag

Er du nysgerrig efter at vide, hvordan en varmepumpe installation foregår?

Når vi har indgået en aftale om en ny varmepumpe, så er første skridt, at vi skal finde en dag, hvor vi kan komme ud og foretage installationen. Vi har typisk tid i kalenderen indenfor et par uger, men det skal også gerne være en dag, hvor der er én hjemme i huset, der kan give os adgang. Vi møder op tidligt om morgenen, så vi kan nå at blive færdige samme dag.

Allerede ved første besøg på din ejendom gennemgik jeg din eksisterende installation, så jeg ved præcis hvilke materialer, vi skal bruge. Så disse materialer har vi med på installationsdagen.

Vi afmonterer den gamle kedel og installerer den nye indedel

Uanset om du tidligere har haft oliefyr eller gasfyr, så skal det gamle anlæg afmonteres og fjernes, så der kan blive plads til det nye. Derfor er det første vi gør, at vi stopper cirkulationen og tømmer hele systemet for vand. Så får vi afmonteret og fjernet det gamle fyr.

Så er vi klar til at kunne installere indedelen til varmepumpen.

Indedelen er den del af varmepumpen, der lidt ligner et fyr og som typisk er placeret i bryggerset eller i baggangen. Det er denne del, som tilsluttes rørføringen, og som pumper det varme vandt rundt i rørene.

Der er også i indedelen, at opvarmningen af brugsvandet til vandhanerne foregår.

Installation af udedelen

Når indedelen er opsat, går vi i gang med at montere udedelen. Den placeres nær en ydervæg og skal have forbindelse ind til indedelen.

Det er nemlig udedelen, der optager varmen i luften og omdanner den til energi, som indedelen bruger til at opvarme vandet.

Med de nye modeller støjer udedelen ikke længere, selvom den kører.

Oprydning efter varmepumpe installation

Når vi er færdige med installationen af både indedel og udedel, rydder vi selvfølgelig pænt op efter os og fjerner evt. rester af materialer, brugt til installationen.

Vi kan også hjælpe dig med at fjerne din gamle kedel/fyr (for en ekstra pris), hvis du ikke selv har mulighed for dette.

Vejledning i brug af varmepumpen

Selvom en luft til vand varmepumpe er nem at bruge, medfølger der lidt udstyr, som måske kan kræve lidt forklaring. Derfor sørger vi for at fortælle dig hvordan du holder øje med driften, og hvordan du bruger det medfølgende Melcloud-modul (hvis du har tilkøbt dette), så du kan fjernstyre anlægget via wifi.

Så er du klar til nyde den stabile varme og nyde, at din elregning falder.

NB – Husk at få ændret din varmekilde i BBR-registret. Du skal nemlig bruge en opdateret udskrift af din BBR-ejermeddelelse og give den til dit el-selskab, for at el-selskabet nedskriver din Kw-pris. Og det er en besparelse, som du bestemt gerne vil have. Du kan læse mere om besparelsen her.

God fornøjelse med din nye grønne og pengebesparende luft til vand varmepumpe.