Hvor meget bruger en varmepumpe i strøm?

Hvor meget bruger en varmepumpe i strøm, Dansk Varme ApS, www.danskvarme.dk

Det er så godt som umuligt at give et entydigt svar på hvor meget en varmepumpe bruger i strøm, da det præcise strømforbrug er afhængig af flere forhold, som du i størstedelen af tilfældene helt selv er herre over. Vi vil i denne artikel forsøge at give dig en oversigt over de forhold, der spiller ind, når man skal vurdere luft til vand-varmepumpens strømforbrug. Overordnet kan man sige, at selvom en varmepumpe bruger strøm, gør den det på en energivenlig måde. Den udnytter nemlig energien så effektivt, at du ofte kan spare op til 50% på din nuværende varmeregning.

Nedenfor ser du en grafisk illustration af din forventede besparelse i forhold til din anskaffelsespris, og allerede her kan du se, at en luft til vand-varmepumpe er et rigtig godt valg. Vil du gerne vide mere om, hvordan luft til vand-varmepumpen fungerer, bør du læse denne artikel fra danskvarme.dk. Her vil du også kunne læse mere om din forventede besparelse i forhold til din nuværende varmekilde og forbrug.

Hvor meget bruger en varmepumpe i strøm, diagram over besparelse, Dansk Varme Aps, www.danskvarme.dk

Lad os kigge lidt nærmere på de forhold, som har størst indflydelse på din varmepumpes strømforbrug, og hvad du selv kan gøre for at optimere på dine forhold, så du kan få den billigst mulige varmeøkonomi. Der er rigtig mange penge at spare ved at overgå til opvarmning via luft til vand -varmepumpe, uanset din nuværende opvarmningsform, takket være varmepumpens intelligente teknologi, der formår at omdanne lidt strøm til meget varme.

Din anmodning er blevet sendt, vi vender snart tilbage til dig x

Spar 60% på din varmeregning

  • Vi vejleder dig fra start til slut
  • Installation og oprydning - på 1 dag
  • Mulighed for energitilskud
  • Investeringen er tjent hjem på 4-6 år
mapbox
Opført
Opvarmet areal M2
Varmekilde
Skift til varmepumpe - effektiv og billig opvarmning

Se, hvad du kan spare på varmeregningen

Indtast din adresse og se din besparelse med det samme, gratis og uforpligtende:

Få overblik over, hvilke modeller der passer til dine behov - og se, hvornår de har tjent sig selv hjem igen

Skriv dig op til at få et uforpligtende tilbud. Så kontakter vi dig og vejleder dig i det hele. Fuldstændig uforpligtende.

Tak for din henvendelse. Vi ringer til dig snarest for at tale om en varmepumpeløsning til din bolig.

Fremragende

online anmeldelser.

Dine data bliver behandlet fortroligt og bliver ikke delt med tredjepart. Læs mere i vores privatlivspolitik

Dansk varme - Varmepumper - Mitsubishi varmepumpe - VE godkendt varmepumper
Hos Dansk Varme er vi VE-godkendte
Kvalitetsgodkendt af Tekniq Kvalitet

Vælg en energirigtig varmepumpe, som passer til husstandens forbrug

Her er det vigtigt, at du vælger en varmepumpe med godkendt energimærkning, der egner sig til det nordiske klima og hvis ydeevne passer til din husstands forbrug. På den måde sikrer du dig, at du og din familie kan holde varmen, selvom det bliver en kold vinter, og at i ikke løber tør for varmt vand. Du har også mulighed for at få tilskud til din varmepumpe. Alle varmepumper er energimærkede, som vi kender det fra øvrige elektriske produkter, og så har de det, der hedder en SCOP-værdi. SCOP-værdien er angivet som et tal og viser forholdet mellem den mængde strøm, som varmepumpen forbruger og den mængde, varme den producerer. Har varmepumpen for eksempel en SCOP-værdi på 4, betyder det at for hver kW strøm den bruger, producerer den 4 kW varme. Jo højere SCOP-tallet er, jo mere effektiv er varmepumpen.

Sørg for at vedligeholde din bolig

Hvis dine vinduer er utætte og isoleringen er minimal, er det svært at få en optimal varmefordeling, og det betyder, at din varmepumpe kommer på overarbejde. Når kompressoren skal arbejde hårdere for at opnå den ønskede varmegrad, vil den uvilkårligt forbruge mere strøm end nødvendigt. Her kan det godt betale sig at få tætnet vinduer og kigget isoleringen efter i sømmene, da det vil give dig en langt bedre varmeudnyttelse. I det store hele vil et hus fra 1980 have en bedre varmeøkonomi end et tilsvarende hus fra 1940, hvilket skyldes at nyere byggeri oftest er mere velisoleret. Det betyder dog ikke, at du ikke bør overveje en varmepumpe når du bor i et gammelt hus. Du vil altid kunne spare penge med en varmepumpe, og ofte er der tale om få forbedringer, der giver dig en endnu bedre varmeøkonomi.

Hold øje med dit forbrug

Flere og flere producenter tilbyder, at du kan styre din varmepumpe via en applikation. Det betyder, at du til enhver tid kan regulere temperaturen i din bolig, også selv om du fysisk befinder dig et andet sted. Det giver dig rigtigt mange muligheder for at opnå endnu flere besparelser på din varmeregning. For eksempel kan du regulere temperaturen, hvis du tager på ferie eller på de tidspunkter, hvor der ikke er nogen hjemme. Din autoriserede varmepumpeinstallatør kan fortælle dig meget mere om, hvordan du bedst regulerer varmen, så udsvingene ikke bliver for store. Sker det, skal din varmepumpe nemlig på overarbejde og det betyder et højere strømforbrug.

Vedligehold din varmepumpe

Det er heldigvis rigtig nemt at vedligeholde en luft til vand varmepumpe, og med regelmæssig vedligeholdelse kan du både forlænge varmepumpens levetid og optimere dit strømforbrug. I varmepumpens indedel sidder der filtre, som jævnligt skal renses for at sikre, at din varmepumpe yder optimalt. Lidt på samme måde, som når du renser filtrene i din emhætte. Jo renere filtrene er, jo bedre er din varmeøkonomi. Du kan læse meget mere om, hvordan du vedligeholder din varmepumpe i denne artikel fra danskvarme.dk.

Få lavet en serviceaftale på din varmepumpe

Med en serviceaftale på din varmepumpe er du rigtig godt sikret. Ikke nok med, at du med en serviceaftale får klaret det lovpligtige, årlige eftersyn, din specialist sørger også for, at gennemgå varmepumpens vitale dele ved hvert besøg. På den måde har du sikkerhed for, at din varmepumpe fungerer optimalt og de regelmæssige servicebesøg betyder også, at du kan forlænge din varmepumpes levetid.

Vil du vide mere om dine muligheder for at spare rigtig mange penge med en varmepumpe, bør du kontakte danskvarme.dk, hos os har du mulighed for et fuldstændigt gratis besøg, hvor vi vil gennemgå din bolig og give dig et uforbindende tilbud på en luft til vand varmepumpeløsning, der er tilpasset lige netop din husstands behov.

Her på siden kan du også læse om Panasonic luft til vand varmepumpe og du kan blive klogere på, hvilken løsning, der er bedst til dit hus – se vores tre udvalgte modeller her.