Overblik over tilskud og besparelse ved en varmepumpe

Overblik over tilskud og besparelse ved en varmepumpe

Overblik over tilskud og besparelse ved en varmepumpe

Der er rigtig gode muligheder for at opnå enten energitilskud, hvis du påtænker at installere en varmepumpe. Vi giver vi her en oversigt over dine muligheder, hvis du vælger at udskifte dit oliefyr, pillefyr, gasfyr eller elvarme med en luft til vand varmepumpe.

Energitilskud til varmepumpe

Energitilskuddet gives til energiforbedrende tiltag og varierer, alt efter hvilken opvarmningsform du benytter dig af nu og varierer også alt efter hvad Regeringen beslutter.

Det er meget vigtigt, at du søger om tilskuddet INDEN arbejdet påbegyndes, eller kan du nemlig ikke få tilskuddet. Du kan læse mere om tilskudsordningen her.

Du skal søge om tilskuddet online hos Energistyrelsen, men der er kun åbent for ansøgning et par gange om året. det kan du også læse mere om via dette link.

Periodevise tilskud

I perioder kan der være andre landsdækkende eller lokale tilskudsmuligheder, du kan benytte dig af, det kan for eksempel være en skrotpræmie på gamle oliefyr. Det er desværre ikke muligt at vide, præcis hvornår man rammer en sådan periode, men du kan altid kontakte danskvarme.dk, som kender til de landsdækkende tiltag. Det er muligt at forhøre sig hos sin kommune om nuværende eller kommende lokale tiltag.

Tilskud til forbrug

Når du har fået installeret din luft til vand varmepumpe, vil du kunne spare helt op til 78 øre pr. kWh. Der er stort fokus på energibesparende opvarmningsformer. Det kommer dig til gode i form at stigende tilskud på dit varmeforbrug helt frem til 2025. Du kan læse meget mere om, hvor mange penge, du kan reelt kan spare i denne artikel.

Der findes rigtig mange varmepumper på markedet, så det kan være en jungle at finde lige nøjagtig den pumpe, der passer din husstand. Og hvordan er det lige med tilskuddene? Får du dem, ligegyldigt hvilken pumpe, du køber?

Lad os som eksempel tage udgangspunkt i Mitsubishi Ecodan Silent SW75 som er en af markedets allerbedst sælgende varmepumper og som dækker behovet hos rigtig mange husstande. Den er minimalistisk, støjsvag og med en fremragende økonomi. I forhold til mulighederne for tilskud og fradrag ved denne pumpe, er de som følger:

  • Energitilskud = JA. Du har mulighed for at søge energitilskud. Størrelsen på tilskuddet afhænger af din nuværende opvarmningsform og kan udgøre helt op til kr. 31.000.
  • Tilskud til forbrug = JA. Du kan naturligvis drage fordel af tilskud til dit kWh forbrug, med stigende tilskud helt frem til 2025. Husk at din nye primære opvarmningskilde skal ændres i BBR-registeret og meddeles til dit elselskab, for at du kan opnå de gunstige tilskud på dit forbrug.

 

Mere valuta for pengene

Som du kan se, får du fuld valuta for pengene med en Mitsubishi Ecodan Silent SW75 luft til vand varmepumpe.

Desuden er der altid rigtig god hjælp og erfaring at få hos din varmepumpeinstallatør. Tøv ikke med at tage kontakt til os. Vi vil altid kunne give dig en objektiv og uvildig gennemgang af din bolig, uden at du forpligter dig til noget som helst. Du får, ud over en masse viden, erfaring og indsigt på området, altid tilbudt en løsning der tager udgangspunkt i dine ønsker og behov. Hos os kan du være sikker på kvalitet i udførelse og vedligeholdelse. Vi har ingen skjulte gebyrer eller andre mindre sjove overraskelser. Ring 70 26 70 16 i dag eller send en mail på lars@dansk-varme.dk.