Derfor er det årlige eftersyn af din varmepumpe lovpligtigt

Dansk varme - Varmepumper - Mitsubishi varmepumpe - Skru op for varmen og ned for elregningen
panasonic luft til vand varmepumpe

Varmepumpe-service (Serviceaftale)

– Med en serviceaftale på din varmepumpe har du fuld garanti, og vi klarer det lovpligtige tjek

Læs mere og tilmeld dig serviceaftalen her

Det giver sig selv, at når du har investeret mange penge i en driftsøkonomisk varmepumpe, så er det også en god idé at vedligeholde den. På den måde bliver ved med at være så effektiv (og dermed så økonomisk) som muligt.

Men vidste du, at det faktisk er lovpligtigt at få et certificeret eftersyn af din varmepumpe, hvis den har mere end 1 kg kølemiddel?

Jo, den er god nok.

De fleste luft til vand-varmepumper og jordvarmepumper har mere end 1 kg kølemiddel, og det kræver altså et serviceeftersyn hvert år. Du er endda forpligtet til at opbevare besøgsrapporten fra serviceeftersynet i mindst 10 år, i tilfælde af, at der bliver tjekket op på det.

Har du en luft til luft-varmepumpe, kører pumpen typisk med under 1 kg kølemiddel. Så er der faktisk ikke noget lovkrav om serviceeftersyn. Det anbefales dog på det kraftigste, at sådanne varmepumper får et eftersyn mindst hvert 2. år. Dette er for at tjekke, at alting kører som det skal, og for at få justeret maskinen til.

Men det handler ikke kun om at overholde loven og at sikre, at varmepumpen fungerer. Det handler i høj grad også om økonomi.

Når vi udfører et serviceeftersyn, sørger vi for at kontrollere alle vigtige dele og funktioner. Vi renser udedelen for at sikre, at varmepumpen yder optimalt. For jo bedre ydeevne du har på din varmepumpe, jo lavere bliver din varmeregning.

Dansk Varme er certificeret partner. Vi kommer gerne ud og udfører eftersynet på din varmepumpe af mærket MitsubishiPanasonic eller Daikin. Øvrige mærker udfører vi ikke service på.

Og som en ekstra service opbevarer vi også besøgsrapporten for dig, så vi altid kan finde den frem ved f.eks. hussalg, hvis der bliver behov for det.

Her på siden kan du også læse om luft til vand varmepumpe, luft til vand varmepumpe størrelse, luft til vand varmepumpe 150 m2 og luft til vand varmepumpe test.

Konkurrencedygtige priser på serviceeftersyn:

  • Årligt eftersyn af luft til vand varmepumpe: 2.195 kr.
Læs mere og tilmeld dig serviceaftalen her