Luft til vand varmepumpe størrelse – Så stor skal den være

Er du i tvivl om, hvilken luft til vand varmepumpe størrelse, du skal vælge til din bolig? Så kan du med fordel læse med her, hvor vi guider til at finde den rette model til dit hjem. Når man skal vælge en energikilde fra denne kategori, skal den naturligvis passe til både hjemmet og til varmebehovet i boligen.

Især i vintermånederne er det rart at have styr på varmepumpen, så man er sikker på, at der er energi til at varme både hus og vand op. Det er i hvert fald ærgerligt at skulle tage et iskoldt brusebad, lige inden man skal begive sig ud i vinterens vind og vejr.

Få et tilbud
Luft til vand varmepumpe størrelse

Værd at vide

En pumpes størrelse opgøres i kW (kiloWatt). Vælger du en forkert model til din bolig, kan det have negativ betydning for varmen i dit hjem. Er den eksempelvis for stor, vil du bruge væsentligt mere energi på at varme dit hjem op, som du kunne have sparet ved at vælge en mindre. Modsat vil en lille luft til vand varmepumpe størrelse ikke være effektiv nok til at varme hele dit hjem op.

Du får den største besparelse på din energiregning ved at vælge en model, der passer til størrelsen og omfanget af din bolig.

Der er heldigivs hjælp at hente, når det kommer til både vurdering af og vejledning til at finde den rette luft til vand varmepumpe størrelse. Du er altid velkommen til at kontakte os for en snak om den rette model og størrelse for dit hjem.

Få et tilbud

Så stor skal din luft til vand varmepumpe være

Din luft til vand varmepumpe skal altid dimensioneres efter din bolig. Er den for stor eller for lille, vil du bruge unødvendig energi på at varme dit hjem ineffektivt op.

En lille model er det rette valg til den mindre bolig eller til et fritidshus, såsom et sommerhus, et kolonihavehus eller lignende. En stor pumpe anvendes til større hjem, da dens effektivitet i et lille hjem vil være for omfangsrigt, og derfor vil den hele tiden starte og stoppe for at holde varmen stabil. Dette vil have en ringe virkningsgrad på anlægget, som vil forkorte anlæggets levetid væsentligt, da det slider på pumpen. Hos Energistyrelsen kan du også læse mere ift. de rette størrelser.

Se vores luft til vand varmepumper
Luft til vand varmepumpe størrelse

Sådan beregner du din luft til vand varmepumpe størrelse

Du kan beregne din luft til vand varmepumpe størrelse meget nemt ved hjælp af en simpel ligning:

kWh pr kvm x kvm = ideel størrelse

Du skal således tage dit energiforbrug i kWh (kiloWatttimer) per kvadratmeter og gange dette med størrelsen på din bolig (i kvadratmeter). Dette vil give den idelle mængde kWh, som din luft til vand varmepumpe bør producere.

Lad os tage et eksempel:

Lad os sige, at vi har med et murstenshus fra 1985 på 120 kvm at gøre. Boligen har et forbrug på 0,04 kW per kvm. Denne bolig vil således have et behov for en størrelse på:

0,04 kW pr kvm x 120 kvm = 4,8

Det vil sige, at der er et behov for en pumpe på ca. 5 Watt (rundet op).

Kontakt os i dag

Gratis uforpligtende tilbud!

Giv os gerne et kald på tlf.nr. 70 26 70 16 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Ja tak, jeg vil gerne have et uforpligtende tilbud