3 ting, du skal huske, når du vælger varmepumpe

Skift til varmepumpe - Bjørgen, 3 ting, du skal huske, når du vælger varmepumpe, Dansk Varme ApS, www.danskvarme.dk

Har du tænkt på at skifte din nuværende og måske dyre opvarmningskilde ud med en luft til vand varmepumpe, men været usikker på, hvordan du lige skal gribe det hele an?

I denne artikel hjælper vi dig med at finde den rette varmepumpe, der netop passer til din husstands forbrug.

3 ting, du skal huske, når du vælger varmepumpe

Hvad enten du i dag varmer med olie, gas, el eller træpiller, vil overgangen til en varmepumpe give dig rigtig mange fordele, både i forhold til både økonomi, vedligeholdelse og miljø. Der findes rigtig mange forskellige luft til vand varmepumper på markedet og det kan være vanskeligt at gennemskue, hvilket mærke og model, der lige passer til dig og din husstand.

Der er dog typisk 3 grunde til, at en varmepumpe ikke fungerer efter hensigten:

1 – Varmepumpen har ikke den rette størrelse til husstandens behov

Der er flere forhold, der skal tages i betragtning i forhold til at vælge en varmepumpe med den rette ydeevne. Er den for lille, vil den ikke kunne dække husstandens behov for opvarmning og er den for stor, vil den være for dyr i både indkøb og drift. Her går man bl.a. ind og kigger på:

  • Boligens størrelse i kvadratmeter
  • Boligens antal etager
  • Boligens varme- og energiforbrug i de seneste år inkl. andelen af vandforbrug
  • Boligens isolering

Disse informationer vil kunne give et retvisende billede af, hvilken størrelse luft til vand varmepumpe du har brug for.

2 – Varmepumpen er ikke af et godkendt fabrikat

Hvis du falder for fristelsen til at købe en billig varmepumpe af et ikke godkendt fabrikat kan du risikere, at varmepumpen ikke opfylder de krav, der stilles. Det kan give dig problemer i forhold til at få pumpen godkendt og dermed vil du ikke kunne få tilskud til dit forbrug. Der er et par ting du skal være ekstra opmærksom på, når du kigger på udvalget af varmepumper:

  • Hvilken energimærkning har varmepumpen
  • Hvor mange minusgrader kan varmepumpen arbejde ved

Det er naturligvis vigtigt at vælge en energirigtig varmepumpe og en varmepumpe der er tilpasset de nordiske temperaturer, ellers kan varmepumpen ikke dække dit behov for opvarmning. Og det er en af de faldgruber, der kan være ved at købe en af de ikke-godkendte pumper.

3 – Varmepumpen er ikke installeret korrekt

Hvis varmepumpen ikke er korrekt installeret, virker den ikke efter hensigten. Det kan betyde betydelige udgifter for dig, hvis pumpen ikke virker optimalt. Derfor er det vigtigt, at du allierer dig med en varmepumpeinstallatør, der er autoriseret til at varetage installationen.

Det er en god ide at sikre dig, at din varmepumpeinstallatør er medlem af “Danmarkspumpen”, for så er du nemlig sikret 10 års kompressor-garanti og 5 års garanti på øvrige dele på udvalgte varmepumper.
Du kan læse meget mere om Danmarkspumpen her.

Det er også vigtigt, at du vælger en varmepumpeinstallatør, der har styr på lovpligtige eftersyn, og som giver dig en god aftale på servicering af din varmepumpe. Det er også en faktor der gør, at du både har styr på økonomien og på vedligeholdelsen af dit anlæg. Det giver ro i maven til dig og samtidig en lang levetid til din varmepumpe. Din varmepumpeinstallatør kan også hjælpe dig i forhold til de lovkrav der måtte være, eller ved anmeldelse af ny energikilde til BBR-registeret, dit elselskab og dit forsikringsselskab.

I det hele taget giver det rigtig god mening at vælge en luft til vand varmepumpe som din primære opvarmningskilde. Det er en opvarmningsform, som har stor politisk opbakning i form af rigtig gode rabatter på dine kW-timer i form af tilskudssatser, som er stigende frem til 2025. Det er naturligvis et resultat af, at varmepumpen er med i top, når man taler de mest miljøvenlige opvarmningsformer. Så du sparer på dig selv for unødvendigt høje varme- og vedligeholdelsesudgifter og du sparer miljøet for unødvendigt høje CO2 udledninger.

  • Du kan spare rigtig mange penge
  • Du udleder betydeligt mindre CO2
  • Du får en driftsikker opvarmningsform
  • Du har mulighed for en bedre energimærkning af din bolig

Autoriseret installatør

Når du skal finde ud af, hvilken varmepumpe du vil investere i, er det som sagt en rigtig god idé at få besøg af en autoriseret installatør, der med et beregningsprogram kan vurdere, hvilken løsning der er optimal for dig og din bolig. Installatøren kan tage højde for, om du har gulvvarme eller radiatorer, og hvor stort dit vandforbrug er. Alle disse faktorer indgår i vurderingen af, hvilken luft til vand varmepumpe, der vil passe til dig og din husstand.

Ønsker du et uforpligtende besøg af en autoriseret installatør, er du meget velkommen til at kontakte os. Vi kommer gerne ud til dig, tager et grundigt kig på din bolig og giver dig et uforbindende tilbud.

Gratis uforpligtende tilbud!

Giv os gerne et kald på tlf.nr. 70 26 70 16 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Ja tak, jeg vil gerne have et uforpligtende tilbud