Få nedsat din varmeregning, når du har varmepumpe
Der er ingen tvivl om, at opvarmning med en luft til vand varmepumpe er en yderst rentabel forretning, set i forhold til konventionelle opvarmningsformer som olie eller gas. Men vidste du også, at en af de største grunde hertil er, at du kommer til at betale meget mindre for dine kWh, når du har varmepumpe?
Du kan nu, i 2019 spare ca. 85,50 øre pr kWh på alt forbrug over 4.000 kWh om året. Som følge af en politisk aftale nedsættes elvarmeafgiften yderligere i 2021, så reduktionen kommer helt op på 91,13 øre.
Dermed bliver der endnu flere penge at spare på forbrug over 4.000 kWh.
Se vores oversigt:
Vi har lavet en lille oversigt, så du visuelt kan se hvordan besparelsen er steget fra 2019 til 2021, og hvilke konsekvenser det har haft for elprisen.
Forbrug/besparelse pr.år | 2019 | 2020 | 2021 |
10.000 kWh / år | 4.680 | 5.044 | 5.400 |
15.000 kWh / år | 8.580 | 9.248 | 9.900 |
Desuden er det vedtaget, at den almindelige elafgiftssats nedsættes gradvist frem til 2025 med i alt ca. 16 øre. Som du kan læse, er der besparelser at hente over hele linjen.
Mange fordele ved luft til vand varmepumpe
Der er mange fordele ved en luft til vand varmepumpe, en af dem er, at du vælger en meget miljøvenlig løsning. Det har du mulighed for at læse meget mere om i denne artikel, men vi kan godt lige afsløre, at din Co2-udledning falder drastisk.
En anden stor fordel er netop den økonomiske gevinst, hvor besparelsen på din elregning er en vigtig faktor.
For at du kan blive berettiget til den nedsatte afgift, er det vigtigt at din boligs opvarmningsform er angivet korrekt i BBR-registeret. Skulle du allerede have investeret i en varmepumpe, men er i tvivl om ændringen er registreret, får du her en oversigt over fremgangsmåden:
- Åbn Den Offentlige Informationsserver via ois.dk
- Indtast kommune- og vejnavn
- Tryk på ”søg” og find din eksakte adresse
- Til venstre på siden trykker du på ”BBR-meddelelse”
- Rul ned til ”Energioplysninger”, vælg ”varmeinstallation” og tjek, at der angivet ”el/elvarme/varmepumpe”
Anden opvarmningsform?
Hvis der er angivet anden opvarmningsform end elvarme, skal du kontakte din kommune for at få det ændret. Jo hurtigere des bedre. Derefter skal du sende din BBR-meddelelse til dit elselskab. Her skal du være opmærksom på, at ikke alle elselskaber kan eller vil give tilskuddet med tilbagevirkende kraft, så derfor er det rigtig godt at agere hurtigt.
Når elselskabet giver dig besked om, at de har ajourført dine oplysninger, vil afgiftsreduktionen fremgå af din næste elregning som et selvstændigt punkt.
Overvejer du?
Køber du din varmepumpe hos en autoriseret installatør, vil denne også informere dig om, at din nye primære opvarmningskilde skal ændres i BBR-registeret og meddeles til dit elselskab, for at opnå de gunstige rabatter.
Når du overvejer at erstatte din nuværende opvarmningsform med en varmepumpe, er der naturligvis udgifter forbundet hermed. Vil du gerne blive klogere på dine muligheder for gode priser og eventuel afdragsordning og hvor langt ud i fremtiden du reelt skal, før du for alvor kan spare penge, skal du læse denne artikel. Du vil blive overrasket over, hvor hurtigt din varmepumpe har tjent sig selv ind. Du høster netop store besparelser fra dag ét. Her vil du også kunne læse mere om, hvor vigtigt det er, at du får hjælp til at vælge den helt rigtige varmepumpe, der passer til din boligs størrelse og beskaffenhed. Og du vil kunne læse om, hvorfor det er super vigtigt, at du får en brugbar serviceaftale, som kan forlænge levetiden på din varmepumpe. Du skal også kontakte dit forsikringsselskab og informere dem om ændringen.
Spar også på din el i sommerhuset
Har du et sommerhus? Så har du måske oplevet, at det kan være svært at undgå frostskader, råd eller mug? Især i de perioder, hvor sommerhuset er ubeboet, så skal du helt klart overveje muligheden for en varmepumpe. Der findes rigtig mange gode og prisrigtige løsninger til dit sommerhus, så du hele året har løbende mulighed for at justere temperaturen. På den måde undgår du skader på huset i de ubeboede perioder. Når det drejer sig om et nybygget sommerhus, er en luft til vand-varmepumpe en rigtig populær løsning, imens det i ældre sommerhuse er mest rentabelt at installere en luft til luft-varmepumpe. En luft til luft varmepumpe udvinder varmen fra luften udendørs og blæser den ind i boligen til brug for opvarmning. Der er en stor besparelse at hente ved brug af denne type varmepumpe i forhold til andre varmekilder. Investeringen i en luft til luft varmekilde tjener sig ind over forholdsvist kort tid. Du kan læse meget mere om luft til luft varmepumper her. Her ser du vores top 3 bud på, hvorfor du skal skifte til en luft til luft varmepumpe i dit ældre sommerhus:
- Du sparer mange penge, når du registrerer din opvarmningsform i BBR-registeret
- Du får en miljøvenlig løsning, der ikke udleder så meget CO2
- En luft til luft varmepumpe er en billig investering
Er du en af dem?
Er du en af de anslåede ca. 50.000 sommerhusejere, der har et årligt forbrug på mere end 4.000 kWh i dit sommerhus? Så har du pr. 1. februar 2019 nu også mulighed for at spare akkurat lige så meget pr. kWh, som i din primære bolig.
Fremgangsmåden til at opnå rabatterne er den samme, som ved din primære bolig.
Det kan være en stor beslutning at købe en varmepumpe. Der er mange ting at holde rede på. Vælger du en autoriseret varmepumpeinstallatør, er du godt sikret. Det er din garanti for veludført arbejde og en funktionel og besparende opvarmningsform.
Har du brug for flere oplysninger, eller har du specifikke spørgsmål, som du ikke har kunnet finde svar på, har du altid mulighed for at kontakte danskvarme.dk. Vi kommer gerne hjem til dig, tager et grundigt kig på din bolig og giver dig et uforpligtende tilbud på den varmepumpe, der opfylder netop din bolig og dit behov.
**Alle nævnte besparelser i denne artikel er inkl. moms.