Opsætning af nyt oliefyr er ikke længere lovligt

Opsætning af nyt oliefyr er ikke længere lovligt, Dansk Varme ApS, www.danskvarme.dk

Siden 2016 har det ikke været lovligt at erstatte et gammelt og udtjent oliefyr med et nyt, såfremt du bor i et område, hvor du har mulighed for at blive koblet på fjernvarme- eller naturgasnettet. Tilhører du en af de mange husstande, der er omfattet af dette forbud, vil du uvilkårligt skulle sige endegyldigt farvel til dit oliefyr på et tidspunkt.

Når du på et tidspunkt skal sige farvel til dit oliefyr, er der nogle procedurer og forhold, du skal være opmærksom på:

  • Oliefyret skal tømmes for restolie og blændes af
  • Oliefyret skal afmonteres og bortskaffes
  • Oliefyret skal afmeldes hos din kommune

Du kan læse nærmere om reglerne for skrotning af et gammelt oliefyr hos Boligejernes videncenter Bolius, som formidler aktuel og uvildig viden til alle boligejere.

Fjernvarme kan være et dyrt bekendtskab og naturgassen kan være svær at slippe af med igen, uden det koster dig en ganske pæn sum penge. Heldigvis findes der et andet og yderst rentabelt alternativ for dig, som ikke har lov at forsætte med oliefyr.

Du har rigtig gode muligheder for, at opnå maksimale besparelser og og oven i købet en pæn portion tilskud og fradrag oven i hatten, såfremt du vælger en luft til vand varmepumpe som din fremtidige, primære varmekilde. Samtidig kan eksisterende rørføring og radiatorer genbruges, hvilket igen sparer dig for mange penge på bundlinjen. Og som appelsinen i turbanen, kan du oven i købet lave en aftale med din autoriserede varmepumpeinstallatør om afmontering bortskafning af dit gamle fyr.

Lad os remse listen af lutter gode besparelser og fradragsmuligheder op, såfremt du påtænker at udskifte dit gamle oliefyr til en ny og energibesparende luft til vand varmepumpe:

Du kan modtage en energitilskud på helt op til kr. 7.800,-.

Energitilskuddet stiger, jo ældre dit oliefyr er og jo højere din besparelse forventes at blive. Du kan læse meget mere om energitilskuddet her.

Du kan benytte håndværkerfradraget til den del af udgifterne der er arbejdsløn

I 2019 udgør håndværkerfradraget kr. 12.200 pr. voksen i husstanden. Du skal være opmærksom på, at du kun kan benytte fradraget, såfremt du har betalt din faktura elektronisk (altså ikke med kontanter) og du skal huske at gemme din dokumentation for det udførte arbejde. Du kan læse mere om håndværkerfradraget og lave din indberetning hos SKAT.

Du kan opnå gunstige tilskud på dit forbrug

Du kan naturligvis drage fordel af tilskud til dit kWh forbrug, med stigende tilskud helt frem til 2025. Husk at din nye primære opvarmningskilde skal ændres i BBR-registeret og meddeles til dit elselskab, for at opnå de gunstige tilskud på dit forbrug. Som udgangspunkt kan du som en tommelfingerregel sagtens regne med, at din besparelse vil runde de ca. 60 %.

Du vælger en miljøvenlig opvarmningsform

Opvarmning af din bolig med varmepumpe er en af de mest miljøvenlige opvarmningsformer på markedet. Du vil kunne opnå en besparelse på ca 50 % udledt CO2. Til gavn for miljøet og de kommende generationer. Du kan meget læse mere om dette emne i denne artikel fra danskvarme.dk.

Opnå en bedre energimærkning af din bolig

Det ses ofte, at et skifte fra en gammel, konventionel opvarmningsform til en ny energibesparende og energivenlig opvarmningsform giver dig mulighed for, at opnå en bedre energimærkning af din bolig. Det er ikke sikkert at de som sådan betyder noget for dig lige nu, men beslutter du dig en dag for at sælge din bolig, kan det betyde flere interesserede købere og en bedre salgspris.

Minimal vedligeholdelse

Det er ikke svært at vedligeholde din luft til vand-varmepumpe. Det kræver egentlig bare en jævnlig rensning af varmepumpens filtre, der sidder i indedelen. Det kan sammenlignes lidt med en rengøring af din emhætte. Du kan læse mere om vedligeholdelse, mulighed for en gunstig serviceaftale og kravet om et årligt tjek her.

Som du ser, er der rigtig gode muligheder for både tilskud og fradrag i forbindelse med etablering af din nye luft til vand varmepumpe og efterfølgende tilskud til dit forbrug. Man kan vist roligt kalde det for en gunstig løsning.

Du har altid mulighed for at kontakte din autoriserede varmepumpeinstallatør hos danskvarme.dk. Hos os vil du kunne få svar på alle dine spørgsmål, vi kommer gerne til dig, tager et grundigt kig på din bolig og giver dig et uforbindende tilbud. Det kan være en stor beslutning og der er mange ting at holde rede på, men vælger du en autoriseret varmepumpeinstallatør er du godt sikret. Det er din garanti for veludført arbejde og en funktionel og besparende opvarmningsform der holder i mange år frem.