Afdækning af varmepumpens udedel

Udelelen til luft til vand varmepumpe, Afdækning af varmepumpens udedel, Dansk Varme ApS, www.danskvarme.dk

Ligesom indedelene med årene er blevet pænere og pænere, er udedelene det også. Men man kan ikke komme udenom, at den jo fylder smule, og afhængig af, hvor man har placeret udedelen, passer designet måske ikke så godt ind i omgivelserne.

Løft designet af din varmepumpes udedel

Ønsker du at løfte designet af varmepumpes udedel en smule, er det muligt at købe en færdig afdækning eller lave en selv, så afdækningen passer til dit hus. I denne artikel giver vi dig gode råd og fif til, hvordan du kan afdække varmepumpens udedel. 

Der er klart et par åbenlyse fordele, ved at afskærme din varmepumpes udedel:

  • Du sænker en i forvejen lav støjfrekvens fra udedelen endnu mere
  • Du skærmer udedelen for snavs og støv
  • Din udedel præsenterer sig flot

Gør det selv-løsningen til afdækning

Ønsker du selv at give dig i kast med at lave en afdækning, er der nogle forholdsregler og krav, du skal være opmærksom på. Det er yderst vigtigt, at du følger anvisningerne, da det ellers kan have betydning for din produktgaranti. Det kan være en rigtig god ide at rådføre dig med din autoriserede varmepumpeinstallatør, inden du eller din tømrer går i gang med arbejdet, blot så du er sikker på, at varmepumpens effektivitet bibeholdes.

Og husk at være opmærksom på følgende:

  • Det er vigtigt, at der stadig kan komme luft til og fra din varmepumpes udedel, da du ellers kan risikere, at delen overopheder. Det betyder, at du ikke bare må sætte en lukket kasse over din udedel.
  • Det er vigtigt, at afdækningen nemt kan afmonteres, så service og vedligeholdelse kan foretages problemfrit.
  • Der er visse mål du skal overholde på din afdækning, som anvist på vejledningen fra Mitsubishi nedenfor:
Forholdsregler, afdækning af varmepumpes udedel, Dansk Varme, www.danskvarme.dk
Forholdsregler, afdækning af varmepumpes udedel

Den professionelle løsning

Har du derimod ikke mod på at gå i gang med en hjemmelavet afdækning, kan du benytte dig af en løsning, der er skræddersyet til din varmepumpe og fremstillet udelukkende til formålet. Desuden kan du være 100 % sikker på, at denne afdækning ikke har har nogen indflydelse på din produktgaranti.

Hos Danskvarme.dk, kan du få fingrene i en flot afdækning i et eksklusivt og diskret look fra en af de førende producenter på markedet, nemlig DAIKIN.

I denne video kan du f.eks. se løsningen fra Daikin, som du kan købe igennem Dansk Varme for kr. 15.495,-: https://www.youtube.com/watch?v=naJPJst-RUE&feature=youtu.be

Ønsker du at høre om mulighederne for afdækning af andre typer udedele, er du meget velkommen til at kontakte os på tlf.nr. 70 26 70 16 for en snak omkring præcis hvilke muligheder, du har for at afdække din udedel.

Her på siden kan du også læse om luft til vand varmepumpe.