Energibesparende tips – uanset din opvarmningstype

Energibesparende tips, Dansk Varme Aps, www.danskvarme.dk

Hos Dansk Varme ApS ønsker vi, at du får en så lav en varmeregning som muligt.

Derfor har vi samlet 10 gode råd, der alle er med til at sørge for, at du får lidt flere penge mellem hænderne, samtidig med at du gør noget godt for miljøet.

Læs nærmere i nedenstående, hvor de første 7 råd giver en effekt på kort sigt, imens de resterende råd vil virke på længere sigt.

 1. Sluk for lyset og drop standby-funktionen

  Sluk altid for lyset, når du forlader et rum. Lad desuden ikke apparater stå på standby, da de kan bruge over 25 % af den Undgå dryppende vandhaner, Energibesparende tips, Dansk Varme Aps, www.danskvarme.dkenergi, de ellers ville bruge, hvis de var tændt.

 2. Få dryppende haner repareret

  En dryppende varmtvandshane spilder i løbet af en uge vand nok til at fylde et halvt badekar. Få dem derfor repareret og sørg for, at de bliver lukket stramt nok til, når du ikke bruger dem.

 3. Skru ned for termostaten

  Hvis du sænker rumtemperaturen med 1ºC, kan du nedsætte din varmeregning med helt op til 10 %.

 4. Hold på varmen

  Hvis du har et favoritrum, kan du holde det varmt ved at lukke døren og trække gardiner for om aftenen, så varmen ikke slipper ud ad vinduerne.

 5. Fyld dine maskiner op

  Uanset om du bruger opvaskemaskinen, vaskemaskinen eller tørretumbleren, bør du altid fylde disse op. En fyldt maskine bruger mindre energi og er billigere end to halvfyldte maskiner.

 6. Drop karbadet – tag et brusebad

  Det er okay at forkæle sig selv engang imellem med et karbad, men et brusebad er væsentligt billigere. Tager du et brusebad på fem minutter, bruger du 30 liter vand, imens et karbad lister sig op på omkring de 80 liter.

 7. Optimér dit varmepumpesystem

  En varmepumpe er en rigtig god idé, men du skal være opmærksom på, at den hele tiden er så effektiv som muligt. Hold derfor et vågent øje med kølervæsken, der skal være helt fyldt, så det kører effektivt.
  Mini-solcelleanlæg, Energibesparende tips, Dansk Varme Aps, www.danskvarme.dk

 8. Gå over til solenergi

  Alle kan få gavn af et solcelleanlæg, da solfangere er den form for vedvarende energi, der passer bedst til de fleste. Selv når det er overskyet, kan der stadig høstes energi. Et solcelleanlæg sparer dig således for penge, du får støtte til investeringen, og du træffer en miljørigtig beslutning. Et godt solcelleanlæg kan stå for opvarmningen af halvdelen af det varme vand årligt.

 9. Tjek dine isoleringer

  75% af alle boliger mister energi på grund af dårlige isoleringer. Isolering af dit hjem er derfor en effektiv måde at opnå en besparelse på, da der således kan holdes bedre på varmen. Det er ikke kun godt for din pengepung, men også for miljøet.

 10. Udskift din varmekedel

  Hvis du har en gammel varmekedel, kan du med fordel udskifte den. De gamle varmekedler er mindre effektive til at opvarme dit hus, hvilket øger energispildet. En ny og A-mærket varmekedel vil give væsentlige besparelser på regningen.

Gratis uforpligtende tilbud!

Giv os gerne et kald på tlf.nr. 70 26 70 16 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Ja tak, jeg vil gerne have et uforpligtende tilbud

Vi håber, at ovenstående tips er med til at gøre dig mere opmærksom på, hvordan du kan bruge mindre energi i dagligdagen. Du kan derved gøre noget godt for dig selv, og også for miljøet.

Ønsker du at læse nærmere om, hvordan specifikt varmepumper er med til at reducerer dine omkostninger?

Og vil du blive klogere på hvordan du kan spare på miljøets ressourcer, kan du med fordel læse nærmere om dette på vores side med information om fordelene ved at skifte til en varmepumpe.