R32 kølemiddel – et af de mest miljøvenlige kølemidler til din varmepumpe

R32 kølemiddel – det miljøvenlige kølemiddel til din varmepumpe

Et af de mest miljøvenlige kølemidler til din varmepumpe

Kølemidlet R32, som de nyeste varmepumpe-modeller bruger, er langt det mest miljøvenlige, der findes på markedet i dag, når man samtidig kigger på GWP-værdi.

Kølemidlet R32 er i dag det mest udbredte kølemiddel til varmepumper, og det skyldes det simple faktum, at R32 er langt mere miljøvenligt end kølemidlet R410A, som de fleste varmepumper brugte tidligere. I konkrete tal har R32 en GWP-værdi (Global Warming Potential) på kun 675, mens forgængeren, R410A, ligger på 2.090. Det betyder, at R32 er meget mindre skadeligt for miljøet. Derudover har R32 kun én komponent, så væsken er lettere at genanvende.

Fra et økonomisk perspektiv er det også en god ide at vælge en varmepumpe, som anvender R32 som kølemiddel. Dels koster R32 mindre, og dels er det mere energieffektivt end R410A, idet både COP og EER er højere. COP definerer, hvilken mængde varme der opnås, i forhold til den mængde varme, der bruges, og EER beskriver balancen mellem mængden af afkølet luft og strømforbrug. Kort sagt vil kølefunktionen på varmepumpen blive væsentligt billigere, hvis man vælger en varmepumpe med R32 som kølemiddel.

Slut med drivhusgas

Der er i denne tid stort fokus på at udledningen af drivhusgasser skal begrænses. Derfor har EU sat et mål om, at udslippet frem mod år 2030 skal reduceres med 21 procent i forhold til gennemsnittet i perioden fra 2009 til 2012. Det betyder, at nogle produkter vil blive forbudt, hvis GWP-værdien er for stor. Derfor vil det være en god ide at satse på en varmepumpe, der anvender R32, da man så er sikker på, at miljøvenligheden er i top.

Her på siden kan du også læse om luft til vand varmepumpe og luft til vand varmepumpe pris.

Dansk Varme satser på R32

Hos Dansk Varme har vi naturligvis også stor interesse i at passe på miljøet, og vi er glade for at kunne meddele, at flere af vores største leverandører har besluttet at bruge R32 i deres varmepumper for at styrke den grønne omstilling og have fokus på at udvikle mere bæredygtige og miljøvenlige produkter.

Kontakt os på tlf.nr. 70 26 70 16, hvis du gerne vil vide hvilke varmepumpemodeller, der benytter R32 som kølemiddel.