NU BRUGER VI IKKE BRÆNDEOVNEN MERE…

Så meget sparede familien Esbensen på varmeregningen

Nina og Knud Esbensen i Glostrup valgte i 2013 at skifte deres gamle oliefyr ud med en Mitsubishi Ecodan. Dels for at spare penge, men også for at skåne miljøet. Anlægget blev installeret af Dansk Varme i maj 2013, og det er derfor passende at høste to års erfaringer.

KNUD ESBENSEN UDTALER:

I de to år der er gået, kan vi konstatere, at Ecodan-anlægget har levet fuldt op til vores forventninger samt det vi blev lovet af Dansk Varme….Faktisk er det endnu bedre.

Vi blev lovet, at anlægget kunne klare opvarmning af vores hus på 104+63 kvm i to plan. Det kan det uden problemer, endda uden at vi har suppleret med brændeovnen. Tidligere brugte vi 2 m3 brænde om året udover de 2.400 liter olie som fyret krævede.

NU BRUGER VI STORT SET ALDRIG BRÆNDEOVNEN MERE.

Vi fik at vide, at når det blev rigtigt koldt udenfor, kunne det blive nødvendigt at supplere med brændeovnen og elradiatorer, dette har endnu ikke været nødvendigt.

Ecodan producerer al den varme og varmt vand vi kan bruge, selvom det fryser 10 grader udenfor. Ecodan blev koblet på vore eksisterende radiatorer og gulvvarmeslanger. Det er nemt og bekvemt.

Knud Esbensen påpeger også, at den er langt mere støjsvag end de havde ventet. ”Udedelen er placeret på den ydervæg, hvor vores soveværelsesvindue er, men selv om vinduet står på klem, hører vi aldrig pumpen.” siger Knud Esbensen.

DET SPAREDE FAMILIEN ESBENSEN

Anskaffelsespris inkl. installation efter fradrag af div. tilskud kr. 65.000,-

Sparet olie: 24.200,-
Strøm til drift: 8.200,-
Årlig besparelse kr. 16.000,-

Dermed er anlægget betalt på fire år!

Som et kuriosum kan nævnes, at familien Esbensen derudover fik installeret et solcelleanlæg. Anlægget producerer ca. 5.200 kW årligt hvoraf de 3.200 kW bruges til belysning, køleskab, vaskemaskine mm. De overskydende 2.000 kWh strøm bruges til drift af varmepumpen, så Esbensens reelle udgift til strøm er kun kr 4.200,-, og dermed spares der 20.000,- kr om året på varmeregningen.