Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe udvinder varmen fra luften udendørs og fører denne varme ind i boligen ved hjælp af radiatorer og varmerør. Denne varmepumpe kan desuden benyttes til opvarmning af brugsvand.

Fordele ved en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe har brug for radiatorer og/eller varmerør for at kunne fungere. Den er derfor det ideelle valg, hvis du allerede har radiatorer i din bolig men gerne vil skifte væk fra dit eksisterende oliefyr eller gasfyr.

Har du gulvvarme, vil du muligvis opleve en endnu bedre udnyttelse af varmen.

En luft til vand varmepumpe er på denne baggrund et godt valg, hvis du har en større bolig med rørføring.

.

Panasonic Aquarea T-Cap 12

Skifter du fra et oliefyr, naturgasfyr eller elradiatorer, kan du spare op mod 50% på din varmeregning.
Hertil kommer de store miljømæssige besparelser, eftersom dit CO2-udslip også vil falde markant – med op til ca. 40%. Er din bolig udstyret med radiatorer og/eller varmerør skal varmepumpen bare kobles til disse. Luft til vand varmepumpen er ligesom luft til luft varmepumpen et selvkørende system, hvor du ikke behøver at tænke på at skulle købe og påfylde nogen form for brændstof. Som en ekstra fordel skal nævntes, at en luft til vand varmepumpe i god kvalitet har en levetid på minimum 20 år og meget lave vedligeholdelsesomkostninger.

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Hos Dansk Varme har vi mange års erfaring i installation og opsætning af luft til vand varmepumper, og vi vejleder dig altid i, hvilken løsning, der vil passe bedst til lige netop til dit behov.

Vi forhandler varmepumper fra Mitsubishi, Daikin og Panasonic.

5 gode grunde til at købe en luft-vand varmepumpe

1. Du sparer op til 18.320 kr. om året

En luft til vand varmepumpe giver dig en lavere varmeregning. Hvis du fx bor i et 130 m2 parcelhus, der bruger 2.400 liter olie om året, kan du spare op til 18.320 kr. om året, ifølge den danske Energistyrelse. Den ældre oliekedel har en virkningsgrad på 75 %, mens den nye varmepumpe er på 10 kW og har en normeffektfaktor på 3 kW. Huset bliver opvarmet med både radiatorer og gulvvarme.

2. Det er nemt

Der er sket en stor udvikling inden for varmepumper de seneste år. I dag kræver varmepumper ikke meget plads, og er derfor ideelle for dig, selvom du har en lille grund. Samtidig er varmepumper i dag nemmere og hurtigere at installere og er nemmere for dig som boligejer at betjene og kontrollere.

3. Du mindsker dit CO2-udslip

Når du vælger en varmepumpe fra Dansk Varme, der bruger vedvarende energi, får du en CO2-venlig energiform. Det gavner klimaet og gør dig mere uafhængig af fossil energi. Du bliver desuden mindre afhængig af stigende energipriser.

4. Forøger husets værdi

Når du foretager energiforbedringer i huset, kan det få din bolig til at stige i pris. Blandt andet fordi du måske opnår et bedre energimærke.

5. Mindre vedligeholdelse

Hvis du fx udskifter dit gamle Gas eller Oliefyr med en ny varmepumpe, kan det medføre, at din bolig bliver nemmere og billigere at vedligeholde. For ofte medfører udskiftninger til nye materialer eller ny teknologi mindre vedligeholdelse.

Bonusinfo:

Minusgrader udenfor er ingen hindring for en varmepumpe. En luft til vand-varmepumpe fra Dansk Varme kan udnytte energien i luften helt ned til minus 28°C.