Rekordmange varmepumpeinstallationer i starten af 2022

Rekordmange installationer af varmepumper i 2022, Dansk Varme ApS, www.danskvarme.dk

Der er nok ikke nogen i Danmark, der ikke har opdaget, at priserne er steget – ikke mindst på varme.

Og det kan i den grad mærkes i varmepumpebranchen.

En opgørelse fra Energistyrelsen viser, at der i årets første 3 måneder faktisk blev solgt flere luft til vand-varmepumper end der gjorde det første halve år af 2021. Det er en kæmpestor forskel.

Det viser meget godt, at den meget store interesse for at slippe af med olie- og naturgas som opvarmning virkelig har sat fart på salget af varmepumper. Det viser også, at på trods af meldinger om lange leveringstider og produktionsudfordringer hos leverandørerne, fortsætter salget af varmepumper med at stige markant“, siger Troels Hartung, chefkonsulent i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Stor efterspørgel og pres på varmepumpeinstallatørern

I det hele taget er antallet af installationer af luft til vand-varmepumper steget meget i de seneste par år, og det er bestemt en tendens, der forvents at fortsætte. Sidste år blev der solgt cirka 23.000 vandbårne varmepumper i Danmark, og hvis vi fortsætter i resten af 2022 som de første par måneder tyder på, vil 2022 blive endnu et rekord-år.

Hertil kommer, at der typisk installeres flere anlæg i andet halvår end første halvår fordi man nærmer sig vinteren og boligejerne gerne vil nå at installere en varmepumpe inden de for alvor skal i gang med at betale for opvarmning af deres boliger.

Det har medført en mangel på anlæg og et stort pres på installatørerne her i 2022, så hvis man som boligejer gerne vil have installeret en luft til vand-varmepumpe inden efteråret 2022, så vil vi helt klart foreslå, at man hiver fat i en installatør hurtigst muligt.