Regeringens første udspil: Det skal være billigere at skifte til varmepumpe!

Klimaplan

Hvor blev jeg glad, da jeg læste de vigtigste punkter fra regeringens første udspil til klimaplanen i dag.

Heri spiller et skift fra olie- og gasfyr over til en grønnere varmepumpeløsning nemlig en meget stor rolle.

Det er helt korrekt, at for at opnå målet om at at reducere Danmarks CO2-udslip med 70% inden 2030, skal der tages fat på en masse områder, heriblandt transportområdet. Men jeg er rigtig glad for at se, at danskernes private varmeforbrug også spiller en stor rolle – for her kan virkelig spares meget CO2.

Ifølge regeringen selv vil udspillet i alt vil betyde en reduktion på omkring 0,7 millioner ton CO2 i 2030. Og det er en hel del.

For de danskere, der har et udtjent olie- eller gasfyr og har kig på en varmepumpe, er det også en rigtig god nyhed, at regeringen også mener, at dette er den rigtige vej at gå. For der er mange penge at spare for den almindelige dansker, der skifter over til en grønnere opvarmningsløsning.

Der er jo en hel masse danskere, der allerede er skiftet over til varmepumpe, og jeg er glad for at se, at disse vil blive tilgodeset i form af yderligere reduktioner i afgiften på elvarme til varmepumper.

Derudover vil det også blive billigere at komme af med sit gamle olie- og gasfyr, når man skifter til varmepumpe.

Dette er hvad regeringen har meldt ud indtil videre*:

– Afgifterne på varme fra naturgas og olie skal sættes op.
– Afgiften på elvarme – til eksempelvis varmepumper – skal sættes ned.
– Regeringen vil bruge 2,3 milliarder kroner til udskiftning af olie- og gasfyr med fjernvarme og varmepumper.
– Pengene skal gå blandt andet gå til skrotningsordningen, der støtter varmepumper på abonnement og til udrulning af fjernvarmenettet.

Vi holder et åbent øje med udspillene vedr. klimaplanen, og vi er altid klar på at vejlede omkring de tilskud og besparelser, du kan opnå, når du skifter dit olie- eller gasfyr ud med en varmepumpeløsning.

*Ifølge DR: https://www.dr.dk/nyheder/viden/klima/her-er-foerste-udspil-til-klimaplanen-flere-olie-og-gasfyr-skal-skiftes-ud