Bliver det ulovligt at opvarme med gas?

Bliver det ulovligt at fyre med gas? Dansk Varme ApS, www.danskvarme.dk

Mange spørgsmål om gasfyrenes fremtid

Der er ingen tvivl om, at krigen i Ukraine har store konsekvenser – også for os i Danmark.

Vi mærker allesammen de stigende priser på brændstof og gas, og der er meget stor usikkerhed omkring hvad fremtiden bringer.

For ikke alene er opvarmning med gas blevet meget dyrere, men herudover vil staten jo gerne nedbringe gasforbruget i Danmark og gå over til en grønnere opvarmning. Og med krigen er dette blevet mere aktuelt end nogensinde.

Men danskerne behøver ikke at være nervøse for, at der pludselig lukkes af for gassen. Der skal spares, ja, men den største indsats kommer til at ske for virksomhederne, der skal finde alternativer til gassen. Boligejerne kan stadig opvarme med gas.

Derudover får vi mange spørgsmål om, hvorvidt det på et tidspunkt vil blive ulovligt at skifte til en ny gaskedel, hvis den gamle er gået i stykker.

Og sandheden er, at vi ikke kan spå om, hvad der vil blive besluttet i fremtiden. Men pt. er det ikke ulovligt. Om det er økonomisk smart, er dog noget helt andet.

Regeringen har meldt ud, at i løbet af 2022 vil alle boligejere få et brev om, hvorvidt de får mulighed for at tilslutte sig fjernvarmen, så i løbet af året kommer der en afklaring af mulighederne.