Tjek om din bolig er egnet til en luft til vand-varmepumpe

Er din bolig egnet til en luft til vand-varmepumpe, Tjek om din bolig er egnet til en luft til vand-varmepumpe

En luft til vand-varmepumpe er en rigtig god løsning til at få effektiv varme og varmt brugsvand – i de fleste boliger, i hvert fald. Det er nemlig alle hjem, der er lige godt egnet til denne opvarmningsform.

Er du i tvivl om, hvorvidt din bolig er egnet til en luft til vand-varmepumpe?

Vi har lavet en lille tjekliste på 5 punkter, hvor du hurtigt og nemt kan tjekke om din bolig er egnet til at få installeret en luft til vand-varmepumpe.

Din anmodning er blevet sendt, vi vender snart tilbage til dig x

Spar 60% på din varmeregning

  • Vi vejleder dig fra start til slut
  • Installation og oprydning - på 1 dag
  • Mulighed for energitilskud
  • Investeringen er tjent hjem på 4-6 år
mapbox
Opført
Opvarmet areal M2
Varmekilde
Skift til varmepumpe - effektiv og billig opvarmning

Se, hvad du kan spare på varmeregningen

Indtast din adresse og se din besparelse med det samme, gratis og uforpligtende:

Få overblik over, hvilke modeller der passer til dine behov - og se, hvornår de har tjent sig selv hjem igen

Skriv dig op til at få et uforpligtende tilbud. Så kontakter vi dig og vejleder dig i det hele. Fuldstændig uforpligtende.

Tak for din henvendelse. Vi ringer til dig snarest for at tale om en varmepumpeløsning til din bolig.

Fremragende

online anmeldelser.

Dine data bliver behandlet fortroligt og bliver ikke delt med tredjepart. Læs mere i vores privatlivspolitik

Dansk varme - Varmepumper - Mitsubishi varmepumpe - VE godkendt varmepumper
Hos Dansk Varme er vi VE-godkendte
Kvalitetsgodkendt af Tekniq Kvalitet

1. Har du oliefyr eller gasfyr?

Ifølge den indgåede Klimaaftale skal alle oliefyr og gasfyr skrottes og i stedet udskiftes med en grønnere varmeløsning. Har du et olie- eller gasfyr er det derfor oplagt, at du overvejer, om en luft til vand-varmepumpe er en god løsning for dig. Se de nedenstående punkter for at tjekke, om dit hus er velegnet til en varmepumpe.

2. Er dit hus godt isoleret?

Generelt er det en god idé at isolere sit hus for at varmen ikke siver ud, hvor den ikke bør. Det gør sig også gældende, hvis du skal have installeret en luft til vand-varmepumpe. Jo bedre dit hus holder på varmen, jo bedre udnyttes varmepumpen og jo billigere er den i drift. Der er derfor en god idé at tjekke om dit hus er godt isoleret, eller om det kan betale sig f.eks. at efterisolere loftet eller at udskifte utætte vinduer.

3. Har du gulvvarme eller radiatorer?

En luft til vand-varmepumpe fungerer ved at udnytte varmen i luften udenfor og kanalisere den ind i de varmeførende rør i boligen. En luft til vand-varmepumpe har derfor brug for radiatorer og/eller gulvvarme for at kunne fungere. Den er derfor et ideelt valg, hvis du allerede har et vandbåret varmesystem som radiatorer eller gulvvarme i dit hus, da det så er nemt at ‘skifte’ over til en varmepumpe i stedet for f.eks. et olie- eller gasfyr.

Har du gulvvarme, vil du sandsynligvis opleve en endnu bedre udnyttelse af varmepumpen, da det er en lavtemperatur-løsning, hvor varmen bliver endnu mere jævnt fordelt rundt i huset.

4. Har du effektive radiatorer?

Hvis du har store, effektive radiatorer, kan de fint varme huset op ved den fremløbstemperatur, som du får med en luft til vand-varmepumpe. Er du i tvivl, kan du tjekke det på en kold vinterdag, ved at skrue fremløbstemperaturen ned til 45 grader og samtidig skrue helt op på radiatorernes termostater. Grunden til at dette er vigtigt, er at en varmepumpe har en relativt lav fremløbstemperatur på omkring 55 grader. Så hvis radiatorerne ikke kan opvarme huset tilstrækkeligt under de forhold, vil det være nødvendigt at udskifte enkelte radiatorer til moderne og mere effektive.

I mange tilfælde kan du dog afhjælpe problemet ved at energirenovere eller skifte til større radiatorer, så hvis du er i tvivl, kan du blot kontakte os og så kan vi hjælpe dig med at vurdere, om dine radiatorer er egnede.

5. Har du plads til en udedel ved siden af huset og indedelen i bryggers/kælder?

En luft til vand-varmepumpe består af en udedel og en indedel, så det er selvfølgelig vigtigt, at der er plads til begge dele.

Udedelen monterer man typisk udenfor en af husets mure, hvor der er god forbindelse til indedelen, som man typisk stiller op i bryggers/kælder. Indedelen fylder en smule mindre end et oliefyr, så hvis du tidligere har haft dette, er det oplagt at sætte indedelen ind hvor du tidligere havde dit olie- eller gasfyr.

De nye modeller af varmepumper er meget støjsvage, men det er alligevel en god idé ikke at sætte udedelen for tæt på skellet, for at være sikker på, at naboerne ikke bliver generet af lyden.

Så hvis du blot har plads til både indedel og udedel, er du godt kørende, og du er klar til at få et gratis tilbud på et skift til en varmepumpe.

Her på siden kan du også læse om luft til vand varmepumpe, luft til vand varmepumpe test samt luft til vand varmepumpe størrelse.