Luft til vand varmepumpe Køge

Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand pumpe fungerer på den måde, at den udnytter den energi, som findes i luften, og omsætter energien til vand, som føres videre til varmvandsbeholderen. Det opvarmede vand føres videre til radiatorerne i huset, og via denne metode opvarmes både hus og brugsvand. Varmepumpen er dermed et miljøvenligt alternativ til dit nuværende varmesystem, da den blot kræver luft og el, i modsætning til el-opvarmet huse, som kører på oliefyr eller naturgasfyr.

Hvor meget sparer jeg ved en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe har en høj virkningsgrad, der producerer 4 kWh for hver kWh strøm, den bruger. Det vil sige, at hvis du skifter fra elvarme, naturgas eller oliefyr til en luft til vand varmepumpe, kan du spare op til 60% op din varmregning. 

Bor du f.eks. i et parcelhus på 130 m2, som bruger 2.400 liter olie om året, kan du spare op til 18.320 kr. om året ifølge Dansk Energistyrelse. En ældre oliekedel har en virkningsgrad på 75%, hvorimod nye varmepumper har en virkningsgrad på 10 , og har en normal effektfaktor på 3 kW.

Hvis du gerne vil kende den præcise månedlige energibesparelse, kan du tage en snak med din installatør, som kan udregne den for dig. I det hele taget er det vigtigt at tage en grundig snak med installatøren, så der tages højde for alle detaljer inden installationen.

Uanset hvad er det en god idé at vælge en luft til vand varmepumpe ud fra dine/jeres opvarmningsbehov og boligtype i Køge. Det er vigtigt at nævne, at dit hus og loft skal være godt isoleret for at varmepumpen kan udnytte den fulde kapacitet. 

Kontakt Dansk Varme i Køge 

Uanset om du er privatkunde eller erhvervsdrivende i Køge, vil vi gerne hjælpe dig med at skabe forandringer både i form af vedvarende og miljøvenlig energi samt en billigere varmeregning. Vi henvender os til alle på Sjælland, og vi tager os af alle installationer såvel store som små. Så kontakt os allerede i dag  på telefon 70 26 70 16 og få et uforpligtende tilbud på en varmepumpe.

Gratis uforpligtende tilbud!

Giv os gerne et kald på tlf.nr. 70 26 70 16 eller klik på knappen nedenfor, og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Ja tak, jeg vil gerne have et uforpligtende tilbud